Categorie: Design interior

Somnul bun are o importanță deosebită pentru sănătatea noastră. Calitatea somnului este afectată de mai mulți factori, inclusiv tipul de pat și salteaua pe care dormim. Saltea de primăvară sau de buzunar? Tot anul sau sezonier? Alegerea nu este întotdeauna evidentă, așa că există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați:

  • Nivelul de duritate a saltelei
  • Dimensiuni
  • Materialul din care a fost confecționat
  • Preferințe individuale ale utilizatorului

Saltele tari sau moi?

Atunci când aveți în vedere ce saltea să cumpărați, ar trebui să luați în considerare corpul tău, greutatea și sănătatea. O saltea bine aleasa va ajuta la prevenirea problemelor cardiovasculare. Nu trebuie să fie prea tare sau prea moale.

Bedroom Furniture Berg

Pentru persoanele mai grele, se recomandă utilizarea unei saltele puțin mai dure, care ameliorează optim coloana vertebrală și permite organismului să se regenereze complet în timpul somnului. Salteaua prea moale va determina corpul să se „prăbușească” în ea, iar coloana vertebrală va lua o poziție „îndoită” nefiresc, ceea ce poate provoca durere și tensiune musculară în timpul zilei.

Merită să știți că o saltea prea tare va împiedica o odihnă confortabilă în poziția laterală. Consecința dormitului pe un teren prea greu poate fi dureri de gât și de spate, amorțeală și tensiune musculară. Așadar, dacă nu sunteți sigur ce saltea să alegeți, optați pentru o saltea medie sau moale.

O saltea cu arcuri Bonnell sau o saltea "cu buzunar"

Magazinul online de mobilă Mebline oferă o gamă largă de saltele de diferite dimensiuni, inclusiv saltele standard 90x200 și 160x200 cm. Una dintre sugestii sunt saltelele de primăvară Bonnell, care, în funcție de model, sunt echipate cu o mată de nucă de cocos antialergică.

Bedroom furniture Denver

De asemenea, putem alege saltele „cu buzunar” cu zone de arcuri de buzunar încorporate. Unele modele au o insertie din latex pentru un confort de utilizare si mai mare. Avantajul saltelelor de buzunar este că nu scoate niciun sunet atunci când schimbi poziția în timpul somnului.

Ce sa iei in considerare atunci cand cumperi o saltea?

O saltea bună ar trebui să fie confortabilă, dar și practică. Așadar, să verificăm dacă un model dat oferă ventilația necesară, absoarbe umiditatea și este rezistent la deformare. Un strat suplimentar de lână de oaie va fi o soluție excelentă pentru persoanele care au probleme cu transpirația. De asemenea, ar trebui să aflați dacă este vorba de un model cu o singură față sau două fețe.

Bedroom Furniture Lykke

În magazinul online Mebline puteți găsi saltele din spumă poliuretanică de înaltă calitate, datorită cărora salteaua este flexibilă și rezistentă la fisurare. Plusul va fi un capac detașabil, care, dacă este necesar, poate fi îndepărtat și spălat în mașina de spălat.

Saltelele oferite sunt fabricate din materii prime de cea mai bună calitate, folosind tehnologii moderne de producție. În cazul unei probleme cu alegerea modelului potrivit, merită să consultați experții Mebline. La urma urmei, o saltea bine aleasă este o garanție a unei odihne reușite.