Decorezi o cameră pentru copii pentru frați și cauți sfaturi practice de aranjare? Acest articol este pentru tine! Fiecare părinte își dorește să ofere copilului său cele mai bune condiții de dezvoltare, învățare și relaxare. Mai jos discutăm modalități dovedite de a proiecta un interior care va atrage cei mai tineri membri ai gospodăriei. Lectură plăcută!
O cameră împărțită de doi sau trei copii ar trebui să fie funcțională, drăguță și, mai presus de toate, să ofere măcar puțină intimitate fiecărui utilizator. Un astfel de proiect este o provocare, mai ales când interiorul este mic, iar nevoile copiilor, dimpotrivă, cresc odată cu vârsta. Cu toate acestea, cu câteva trucuri de design interior, mobilier ieftin și accesorii fantastice, poți crea un spațiu stilat în care micuții tăi se vor simți confortabil.
Înainte de a începe această sarcină dificilă, faceți un plan preliminar pentru a aloca (chiar și simbolic) câte puțin spațiu privat pentru fiecare copil. Puteți picta pereții în două culori diferite pentru a separa vizual un spațiu de celălalt, folosiți imagini de fundal colorate, modele și accesorii pentru a crea lumi diferite care se armonizează cu diferitele preferințe estetice ale copiilor.
O alta solutie interesanta ar fi sa amenajezi mobilierul intr-o camera in doua nuante diferite, dar care se potrivesc, de exemplu o combinatie de cashmir cu roz pudrat, alb cu lemn, verde cu gri etc. Vei gasi multe solutii interesante pe Mebline.ro. Exemplu? Creați două colțuri practice de studiu pentru frați. Intr-una dintre ele aseaza biroul EVE cu fata gri, iar in celalalt acelasi model, dar in nuanta „roz milenial”. Mobilierul din aceeași colecție va arăta coerent și, datorită varietății de culori, veți împărți vizual interiorul în două părți. În același mod, puteți separa simbolic zonele de relaxare unele de altele.
Această soluție extrem de simplă vă va permite să împărțiți spațiul în doar câteva momente, asigurând în același timp confortul utilizatorilor săi. De ce ai nevoie? Un raft practic (de preferință ajurat, adică fără perete din spate), un ecran portabil sau un despărțitor ușor din șipci la modă sau alt material de finisare. Cel mai simplu mod este să așezi un raft simplu în mijlocul camerei, de exemplu unul din colecția KARL. Poate ține o mulțime de lucruri, inclusiv cărți, jucării și gadgeturi electronice. Fiecare model este extensibil, ceea ce facilitează utilizarea optimă a spațiului. În același timp, mobilierul nu blochează lumina zilei și nu copleșește amenajarea cu dimensiunile sale.
O alternativă interesantă la un raft sau un paravan poate fi... un pat supraetajat . Amplasat in centrul camerei, va imparti interiorul in jumatati, care pot fi amenajate liber conform asteptarilor copiilor. Una dintre propuneri este modelul ALVA cu sertare pentru lenjerie de pat. Important este că mobila poate fi amplasată și separat. O altă opțiune este un pat supraetajat extensibil jos, precum LISA, disponibil în mai multe variante de culoare. Compartimentele de depozitare de sub rama inferioară vor ține nu doar pilote și perne, ci și jucării, haine de sezon, etc. Fabricat din lemn natural de pin, va servi ani de zile păstrându-și în același timp aspectul excelent.
Copiii ar trebui să aibă condiții confortabile pentru învățare, așa că merită să creați colțuri separate cu birouri și scaune confortabile. Aceste zone pot fi amenajate în colțuri opuse ale camerei, în niște niște nefolosite sau sub mezaninul în care se află patul. Există multe opțiuni, tot ce ai nevoie este mobilier reglabil. Birourile de colț sau birourile integrate cu patul vor funcționa bine aici (consultați colecția COMI).
Decorezi o cameră pentru doi copii de vârstă preșcolară? Creați colțuri confortabile pentru ca ei să se joace pe un covor moale și colorat sau pe partea de sus a unei mese joase (de exemplu, o măsuță de cafea), unde pot aranja comod blocuri sau pot desena. Un mic cort tip tipi, adorat de cei mici, va funcționa perfect și el. Astfel, copiii tăi se vor putea juca împreună sau separat.
Amenajarea unei camere pentru copii necesită o atenție atentă, dar un interior proiectat corespunzător va servi mult timp și va facilita transformările ulterioare rapide și ieftine. Ce mobilier este necesar în acest tip de spațiu?
Indiferent de vârsta copiilor, rafturile compacte cu două fețe vor face treaba. Vor depozita o mulțime de lucruri, vor afișa mărturii valoroase, jucării colorate, cărți și cărți de colorat. Vor fi o alternativă ideală la un perete despărțitor. Puteți organiza colțuri private pentru copii pe ambele părți ale mobilierului. Rafturile pentru copii vor completa decorul camerei și se vor asigura că totul este la îndemână.
Pentru a organiza si mai bine spatiul unei camere pentru copii, alege mobilier multifunctional care va functiona bine intr-un spatiu restrans. Patul supraetajat COMI cu birou, poliță și spațiu de depozitare pentru articole mici este mai multe elemente într-un singur model. Există un pat confortabil în partea de sus și spațiu suplimentar de depozitare sub cadrul de lemn. Puteți aranja diverse articole pe rafturi. In colectia COMI vei gasi si alte mobilier pentru camera copiilor, inclusiv dulapuri, noptiere, rafturi etc.
Este greu de imaginat o cameră practică pentru copii fără dulapuri, dulapuri sau comode care să ofere rafturi și sertare pentru haine, lenjerie, rechizite școlare etc. Este bine când fiecare copil are dulap propriu, chiar și cel mai mic, iar dacă camera este prea mică, poți împărți interiorul unui dulap în jumătate. Va fi utilă și o comodă pentru depozitarea obiectelor mici. Modelul HARMONY cu numeroase sertare și compartimente încuiate va arăta grozav într-un interior modern. Culoarea trufă-casmir este în prezent extrem de la modă – se armonizează cu tendințele actuale de design interior.
Chiar și cel mai frumos mobilier are nevoie de completare sub formă de accesorii. Tuturor le place ceva diferit. Acest lucru se vede clar în exemplul copiilor. O cameră pentru copii ar trebui să fie adaptată preferințelor celor mai mici utilizatori. Ascultă-le nevoile. Introduceți în decor culorile preferate, motivele de basm, autocolante, poze, postere cu imagini de idoli etc. Aveți grijă de iluminarea adecvată. Plasați o lumină de noapte lângă patul dvs. care vă va ajuta să vă relaxați seara. odihnă. Utilizați o sursă de lumină mai puternică în colțul de studiu. De asemenea, aranjați fereastra în așa fel încât să lase să pătrundă cantitatea maximă de lumină solară în timpul zilei. Adaugă plante verzi care au un efect calmant asupra sistemului nervos. Nu uitați de așternuturile frumoase în culori și modele fabuloase. Fie ca interiorul dedicat fraților să fie o oază de liniște noaptea și un tărâm de basm al distracției în timpul zilei.
Observați ce subiecte, basmele și disciplinele sportive sunt cele mai populare în rândul copiilor. Impletește-le în designul tău interior. Poate fi o lampă de noapte în formă de bilă, un pat în formă de casă sau un covor cu un motiv din filmul tău animat preferat. Atunci când decorează camera unui frate, părinții încearcă adesea să aplice aceleași principii de design ca și în camera de zi sau dormitor. Se concentrează pe minimalism, care, după cum știm, poate să nu fie neapărat pe placul unui copil mic. Are argumentele sale pro și contra. Pe de o parte, regatul copilului este scăldat în culori neutre (cum ar fi în sufragerie sau bucătărie), ceea ce este confortabil. Pe de alta parte, copiii adora nuantele energizante de portocaliu, rosu, roz, verde lime etc., pe care parintii incearca adesea sa le evite. Soluția la această problemă este foarte simplă: dezlănțuiți cu accesorii multicolore și lăsați baza interiorului, adică mobilierul, finisajele pardoselii și pereților, neutre. Lemnul, alb, gri, bej și, eventual, pastelurile delicate funcționează cel mai bine aici. Pe acest fundal, vor fi expuse frumos jucării multicolore, covoare, poze pe perete și alte bijuterii.
Dacă camera este mică și doriți să oferiți fiecărui copil un pic de spațiu privat, puteți proiecta o zonă comună pentru joacă și divertisment și colțuri separate pentru studiu și dormit. A face temele, desenul și lucrul la computer sunt activități care necesită mai multă concentrare, așa că merită să găsești spațiu pentru două birouri separate, cu spațiu de depozitare și un blat confortabil. Împărțirea optimă a unei camere pentru copii nu este atât de dificilă pe cât pare. O idee practică este să aranjați două birouri astfel încât acestea să fie spate în spate. În mijloc, acolo unde ambele piese de mobilier se întâlnesc, poți instala un mini despărțitor sau o placă perforată pe care să o poată folosi copiii (desene pin up, note, fotografii).
Am scris de multe ori despre potențialul mobilierului multifuncțional. Sunt cea mai bună soluție pentru interioare mici. Sunt ideale pentru o cameră în comun cu doi copii. Discurs, printre altele despre:
Când spațiul este limitat, folosiți spațiul de pe pereți, deasupra și sub pat și chiar deasupra ușii sau sub fereastră. Folosiți o nișă sau o pantă instalând rafturi de cărți. Patul de la mezanin arată interesant – există spațiu de depozitare dedesubt, unde puteți amenaja un colț de studiu.
Echipați-vă garderoba cu coșuri, cutii și organizatoare pentru a vă ajuta să păstrați lucrurile în ordine. Puneți animalele de pluș, păpușile, mașinile de jucărie, blocurile și alte jucării în coșuri pe rafturile inferioare, astfel încât copilul să aibă acces ușor la ele. În partea superioară a dulapului sau într-o extensie, depozitați îmbrăcăminte de sezon, textile utilizate mai rar, etc. Puteți echipa garderoba cu un mic recipient cu sertare și ascundeți în ele accesorii vestimentare, lenjerie și alte accesorii.
Dulapul spațios de colț EVE cu funcție de închidere moale, două șine pentru haine și picioare înalte care adaugă lejeritate aranjamentului va ține o mulțime de lucruri. Poti aseza cutii decorative cu bibelouri intr-un dulap, pe un raft de perete sau pe podea.
Organizarea unei camere pentru copii necesită luarea în considerare a numeroase aspecte - practice, estetice, precum și cele legate de siguranța utilizării interiorului de către copiii mici. Mobilierul din regatul unui copil mic ar trebui să fie atașat permanent de perete. Există riscul ca un copil mic, dorind să ajungă la jucăria lui preferată, să încerce să se urce pe mobilier. Prin urmare, toate elementele de design ale camerei, cum ar fi dulapuri, rafturi, rafturi sau pereți despărțitori ușori ar trebui să fie montate solid.
Împărțirea spațiului pentru copii trebuie să țină cont de preferințele taxelor noastre. Dacă le place să petreacă timpul în mod activ, ar trebui să le oferiți un loc confortabil pentru a se juca. Este important să nu copleșiți decorul cu o cantitate imensă de mobilier și accesorii. Lăsați spații între elementele individuale de aranjare. Ușile dulapurilor și sertarele nu trebuie să lovească una de alta. În camera unui copil mic, este o idee bună să protejați orice margini ascuțite și să puneți un covor moale pe podea.
Mobilier de culoarea cașmirului, materiale ecologice, lemn și țesături cu țesătură groasă – le veți găsi în multe amenajări interioare contemporane dedicate celor mai tineri. Motivele de plante și animale împletite cu stilul boho și scandi sunt la modă. O unitate de perete modernă cu spațiu pentru echipamente RTV va funcționa excelent în camera unui adolescent. În concluzie, acest tip de cameră folosit de doi sau trei copii poate fi împărțit cu ușurință în diferite moduri:
Nenumărate idei pentru o cameră pentru copii pentru frați găsiți pe Mebline.ro.