Categorie: Sfaturi

Țesătura tapițerie reflectă caracterul mobilierului, precum și tendința în fiecare interior. Vă vom sfătui cum să alegeți cea mai potrivită țesătură și funcțională din întreaga paletă. Eleganță, minimalism modern, accent puternic de culoare sau confort? Care dintre ele sunt cruciale pentru tine? Alegeți o țesătură bazată pe funcția de mobilier.

Coltarul modern EUFORIA PINK

Precizați-vă nevoile și așteptările

Dacă aveți un animal de companie copii sau culorile strălucitoare acestea pot fi un coșmar, modelele de flori nu vor arata profesioniste în cabinetele de avocatură, în timp ce țesăturile care absorb praful vor fi excluse persoanelor care suferă de alergie. Selecția dvs. de țesături ar trebui să reflecte aceste probleme.

Frecvența de utilizare este, de asemenea, foarte importantă. Dacă canapeaua sau fotoliul obișnuiesc să folosești zilnic, ia în considerare alegerea unor materiale mai durabile. Rezistența la frecare este crucială aici.

Trebuie să specificați nevoile dvs., apoi să găsiți un echilibru între design și funcționalitate.

Pentru a face o astfel de alegere ar fi foarte utilă cunoașterea proprietăților țesăturilor.

Proprietățile celor mai populare țesături de tapițerie.

Știm deja așteptările noastre cu privire la canapeaua sau fotoliul nostru. Acum este timpul să întâlnim cele mai populare tipuri de țesături de tapițerie și să alegem una care să răspundă nevoilor noastre.

Tesătură Chenilă

Țesături groase, moi și fine, care sunt disponibile într-o gamă largă de culori. Acestea constau în principal din acril și poliester, astfel încât să fie ușor de curățat și să nu se cojeste. Sunt foarte recomandate dacă locuiesc copii sau animale de companie în casă.

Microfibra

Acest nume se referă la grupul de țesături sintetice cu suprafață lucioasă, durabilitate ridicată și ușor de întreținut.

Datorită stratului special, acestea nu absorb praful, așa că sunt recomandate persoanelor care suferă de alergii.

Alcantara

Țesături moi și durabile din fire mici, ușor de curățat. Sunt similare cu pielea de căprioară, dar cu siguranță mai ușor de păstrat curata.

Lana

Țesături moi, pufoase, incredibil de moale, care sunt dedicate în principal interiorelor clasice în stilul vintage. Sunt foarte durabile, dar necesită îngrijire specială pentru a fi curatate.

Jacquars

Țesături decorative incredibile realizate pentru interioare moderne, elegante. Folosit în principal pentru tapițeria antică. Ușor de curățat și foarte rezistent..

Flocks

Similar cu satinul, dar firul nu este țesut, ci lipit termic. Aceste țesături sunt moi, durabile, precum și ușor de curățat.

Pielea naturală

Pielea naturală este considerată cea mai universală țesătură. Nu absoarbe praful, astfel încât este sigur pentru persoanele care suferă de alergie. Mai mult, este ușor de curățat, arată elegant și nu are nevoie de nicio întreținere specială.

Piele falsă

Acestea sunt așa numite „piele ecologică” care imită pielea naturală. Țesăturile din acest grup sunt ușor de curățat, dar ca și pielea naturală au tendința de a se preîncălzi sau de a se răci.

Canapeaua coltar BENY

Potriviți țesătura cu decorațiunile de mobilier și casă

Fiecare tip de țesătură are propriul său stil unic. Opțiunea dvs. de țesătură ar trebui să fie armonioasă cu decorarea casei, precum și cu mobilierul. Unele dintre materiale dau impresia de casualitate, în timp ce altele arată mai formale și mai elegante. Cea mai bună alegere pentru un fotoliu vechi din stilul Louis va fi din piele de pluș sau jacquard, în timp ce pentru o sală masivă din salon tradițional elegant, din piele naturală.

Cel mai mult depinde de ce efect am dori să obținem. Pentru interioare calde confortabile, țesăturile moi și fine vor fi cele mai potrivite, în timp ce pielea naturală va fi mai bună pentru interioarele clasice elegante.

Alegerea trebuie să se bazeze pe preferințele estetice, dar și pe decorul camerei. Ar trebui să ne amintim că te poți plictisi rapid de țesături și modele la modă, deoarece stilurile sunt în continuă schimbare și unele lucruri devin demodate chiar și după o lună. De fapt, puteți alege mai mult de un fel de țesătură, puteți amesteca două tipuri de țesături de textură și culoare diferită. Într-un astfel de caz, amintiți-vă despre stil și contrastul adecvat. Faptul că țesăturile cu model sunt demodate, nu înseamnă că ar trebui să alegem doar țesături simple. Dacă am dori să creăm un interior romantic în stil provensal, modelele cu flori ar trebui sa fie perfecte. Modelele geometrice, în special în alb și negru, sunt acum una dintre cele mai populare tendințe. Dar ar trebui să luăm în considerare faptul că astfel de tendințe trec rapid. Mai mult dimensiunea modelului ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea camerei.

Canapeaua coltar LUNGO

Gandeste-te la parametrii

Atunci când alegem o țesătură putem întâlni o mulțime de cuvinte necunoscute care se referă la cele mai importante proprietăți ale țesăturii.

Ceea ce ar trebui sa analizam

  • Teste de abrasibilitate - cu referire la scala de abrasibilitate Martindale (țesăturile peste 50 000 de cicluri pot fi caracterizate prin rezistență ridicată la abraziune)
  • Testul de rezistență la cojire - determină rezistența la formarea de cojire pe suprafața țesăturii. Aici se folosește scala în 5 trepte când 5 se referă la cea mai mare rezistență
  • Gramajul exprimă greutatea pe unitate de suprafață și se măsoară în g / m. (cu cat gramajul mai mare, mai gros este materialul)
  • Rezistența la raze UV ​​- cu alte cuvinte rezistența la decolorare - cât de rapid materialul devine decolorat atunci când este expus la lumina soarelui
  • Gradul de întindere - gradul de încordare la care putem întinde materialul până când se desparte
  • Ingrediente: PL / PES (poliester), PA (poliamidă), PAN (poliacrilonitril), PP (polipropilenă), PU (poliuretan), EL (spandex / elastan), NY (nylon)