Categorie: Sfaturi

Fiecare părinte ar trebui să știe ce elemente sunt cruciale atunci când decoram camera copiilor. Biroul, fotoliul, rafturile de carte, precum și iluminatul corespunzător sunt așa numite „must-have” pe această listă. Există o impresie înșelătoare că toate aceste mobiliere și accesorii atrăgătoare sunt cele mai bune pentru copilul nostru.

Un spațiu ideal de învățare ar trebui adaptat la vârsta copilului, precum și la nevoi. Abia atunci acesta va facilita concentrarea. Mai jos veți găsi câteva informații cruciale care vă vor ajuta să faceți față acestei provocări.

Biroul

Biroul nostru este ca centrul de management, deci alegerea sa nu trebuie să fie accidentală. Lungimea blatului de lucru ar trebui să fie ajustată exact la nevoile copilului - ar trebui să ne gândim la locul nu numai pentru cărți, ci și pentru toate echipamentele necesare. Dacă avem în vedere, de asemenea, spațiul pentru ecranul computerului, tastatură, lampă, ar fi necesar să adăugăm câțiva centimetri sau să mergem la un model mai adecvat, cu suport special pentru birou sau sertar glisant pentru tastatură.

Adâncimea biroului este, de asemenea, crucială. Lungimea de lucru pentru adult este de aproximativ 80-90 cm, dar poate fi prea mult în cazul copilului.

Nu are rost să cumpărați birou de dimensiuni mari, dacă nu ar fi ajustat la nevoile copilului dumneavoastră.

Atunci când luăm în considerare înălțimea biroului, trebuie să se efectueze un scurt experiment - va arăta dacă copilul are o postură sănătoasă și dacă biroul este adaptat exact nevoilor copilului tău.

Cea mai sănătoasă postură este atunci când există un unghi drept între braț și antebraț, precum și între gamba și coapsa piciorului.

Fotoliul

Fotoliul reglat necorespunzător nu numai că are influență negativă asupra muncii și concentrării ur, dar poate fi motivul problemelor de sănătate. Ar trebui să ne amintim despre ajustarea corectă a tetierei care ar trebui să sprijine în principal coloana vertebrală lombară. Scaunul moale este o soluție excelentă, întrucât asigură confortul, dar în cazul spătarului trebuie să ne gândim la ochiuri care să asigure absorbția transpirației care aruncă zilele călduroase de vară.

Modelele cu reglarea înălțimii scaunului sunt, de asemenea, recomandate - datorită acesteia fotoliul va ține pasul cu corpurile în creștere ani de zile.

Cele mai populare modele sunt în continuare cele pe roți, care permite mișcarea ușoară. În acest caz, ar trebui să ne gândim dacă am dori ca copilul nostru să se așeze ore lungi fără nicio mișcare.

Lumina

Sursa de lumină de zi, precum și faptul că copilul tău este stângaci sau dreaptaci - sunt cei mai importanți factori care decid cu privire la locul cel mai adecvat pentru birou. Această piesă de mobilier trebuie să fie poziționată astfel încât să nu fie obturata sursa de lumină.

Acest factor se referă nu numai la sursa de lumină de zi, ci și la lămpi de masă, precum și la lămpi de perete.

De asemenea, trebuie să ne amintim să alegem modele cu unghiul de reglare a luminii.

Intensitatea și culoarea luminii au, de asemenea, o importanță mare. Sondajele arată că lumina rece și strălucitoare de culoare albastre facilitează concentrarea în timp ce oprirea ei ajută la creativitate.

Dar nu numai acești factori sunt cruciali atunci când se ia în considerare alegerea iluminatului.

Dacă exista și locul pentru computer, biroul nu trebuie să stea foarte aproape de fereastră.

Dacă îl punem în fereastră sau se opune ferestrei, soarele va sări din ecran si va orbi copilul.

Spatiul de stocare perfect

Există un grup mic de oameni care pot accepta haosul în spațiul lor de lucru. Mai multe sondaje confirmă faptul că haosul are o influență distructivă asupra concentrării. Datorită acestui fapt, este foarte important să vă asigurați că copilul dvs. are suficient loc pentru cărți, caiete și toate ajutoarele educaționale necesare, precum și jucării sau echipament sportiv. Diferite magazine ne oferă o gamă largă de diverse rafturi de cărți, unități de depozitare sub birou, dulapuri montate pe perete care pot fi ajustate la orice dimensiune a camerei.

Accesorii

Accesoriile adecvate pot ajuta la o mai bună organizare a spațiului de depozitare - spațiul adecvat pentru cărți, materialele de învățare sunt esențiale pentru a menține ordinea, precum și pentru a evita haosul.

Diferite containere pentru pixuri, tablă magnetică sau plută pentru cele mai importante note, practică gramaticală sau matematică, cutii de carton, coș de praf, trebuie să își găsească loc în camera copilului.

Accesoriile nu trebuie să fie numai funcționale, ci și decorative.

Toate acestea pot fi făcute manual. Puteți găsi inspirație pe diferite bloguri și site-uri web.

Culorile

Dificultatea cu alegerea culorii în camera elevului se bazează pe reguli generale de decorare. De asemenea, ar trebui să luăm în considerare preferințele copilului nostru.

Peretele, precum și culorile mobilierului nu trebuie să fie alese numai datorită efectului lor vizual, ci ar trebui să creeze și atmosfera care încurajează concentrarea, precum și învățarea eficientă. Culorile specifice din mediul copilului au o influență asupra activității și dezvoltării creierului.

Psihologii demonstrează că culorile: portocaliu / verde și umbrele pastelate ale acestora au o influență pozitivă pentru copiii de până la 12 ani.